Davidkov svet

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Co chcem urobit. II

Co spravim ked ovladnem svet. Druha cast. Odporucam precitat aj prvu ;-)
Pokracovanie Co chcem urobit. takze odporucam precitat si co chcem urobit, ak ste tak neurobili.

V prvom rade by som sa chcel vyjadrit k vasim komentarom pretoze mnohi sa tu zacali vyjadrovat k mojmu uzasnemu svetu a pritom nepochopili moj svet, alebo nevyslovene veci si vysvetlili po svojom.
Takze k ywaninmu odkazu a k miernej naprave mojho predchadzajuceho clanku. Ked povies ze boh nie je je to tvoje nabozenske presvedcenie a o tejto otazke som uz hovoril ako o nabozenskej slobode ktora bude zarucena. Stroje budu sluzit samozrejme aj na udrzanie moci. To k tomu zosadeniu ano.

Dalej, stale k ywane ano? O skolskom systeme som este vobec nehovoril. Ked sa mam priznat este som ho ani plne nepremyslel. Kazdopadne vzdelanost treba udrzat, inak prestanu existovat ti co budu vediet zostrojit nasich robotov a starat sa o nich a vratime sa spat, co nechceme. Predpokladam ze skolsky system by mohol zostat. Takisto pripustam aj prechod k samostudiu, ale urcite na nom zatial netrvam. Myslel som zatial ze skolsky system prejde vyvynom ktori bude samostatny.

Tak teraz k praci. Prenahlane som pisal a vy ste moju myslienku prekrutili do absurdnosti svoju ideu o praci. Takze vsetku tazku pracu budu vykonavat stroje. Budu existovat obrovske plne automaticke zahrady. Ktore nas budu zasobovat jedlom to sa bude spracovavat v plne automatickych tovaranach - napriklad pekarnach kde nebudu musiet driet ludia. Praca ludi vsak uplne nezanikne. Ludia budu potrebni. Napriklad bude potrebne aby vychovali svoje deti. Takisto skoly. Teda ucitelia. Nemozu nas preca ucit stroje. Dalej kuchari, ktori budu vymyslat nove kulinarske speciality. O umeni som hovoril uz minule. Umenie nikdy nemozu vytvorit stroje ci roboti. Dalej vladnut nem nemozu stroje, iba ja :-). Takze praca ludi bude potrebna a velmi. To co vsak chcem dosiahnut je aby nemuseli ludia robit to co musia, alebo pretoze musia, ale to co chcu alebo pretoze chcu. Napriklad ucitel. Uz Jan Amos Komensky povedal ze ucitelstvo je poslanie a nie povolanie. Ale dnes mnohi ucia lebo nic ine nenasli. Ludia fakt dobry vo svojom odbore kvoli nizkym platom ucitelov idu robit nieco ine. Ale viem ze este su ucitelia ktori to chcu robit a ktorich to fakt bavi a ja chcem aby v mojom svete taki boli vsetci ucitelia a nielen ucitelia. Kazdy bude pracovat, pretoze to co robi ho neunavuje ale pozdvihuje dava mu pocit stastia z toho ze nieco dokaze ze je v tom dobry a ze prispieva k zlepseniu spolocnosti. A na takuto pracu sa uz naozaj nebudeme pozerat ako na pracu ale skor ako na zalubu, konicek, hobby.

Tak a teraz k tomu klamaniu a tajnej policii. Premyslel som to takto. Stroje, alebo roboti ktore budu okolo nas budu takmer vsade. V podstate budu vidiet a pocut vsetko. Nemuseli by ale budu. Tieto informacie vsak neprezradia. Teda nie hocikomu. Najvyssou instanciou budem ja. Dalej princezna. A mnou povereni ludia a tak dalej. Kazdy bude mat istu pravomoc k tymto informaciam. Ja najvyssiu. Tieto informacie nebudu zasahovanim do sukromia, pretoze budu pouzite iba v pripade sudneho konania, ked bude stat slovo muza proti slovu muza. V takomto pripade sa klamstvo bude trestat. Tieto informacie nebudu inak pouzite. A naco by mi boli ved budem mat vsetko a viac nepotrebujem :-). Ludia vsak postupne pridu na to ze ak zaklamu a podvedu niekoho, nemozu si byt nikdy isty tym ze "tamta stena nema usi" a ze sa na ich loz moze prist a tak radsej na sude povedia pravdu aby im neprisili krivu vypoved. Tak klamstvo vymizne. Klamstvo v zmysle podvodu a zlomyselneho oklamania teda zamlcania a prekrutenia osobou znamej pravdy.


I am your king. Davidko.

Svet podla Davidka | stály odkaz

Komentáre

  1. Mám otázku...
    <ul><li>Hodláš ovládnuť aj podzemie? Lebo ak nie, tak sa radšej vzdám možnosť vidieť slnko, ako zažiť to čo si napísal: <br /><br /><cite>"nemozu si byt nikdy isty tym ze "tamta stena nema usi"".</cite><br /><br /></li><li> Ďalej by som sa chcel opýtať, kedy hodláš toto celé začať uskutočňovať? Pretože dúfam, že dovtedy zistím, ako sa dá žiť pod zemou, aby som nemusel byť vystavený teroru, ktorý zákonite musí tomuto predchádzať.</li></ul>
    publikované: 18.04.2005 23:21:42 | autor: Gnaag (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Mam odpoved...
    Ak podzemim myslis risu smrti tak tu sa ovladnut nechystam dokonca rad jej odovzdam par poddanych ako si ty :-). Inak budem vlstnit vsetko takze ak ta najdem zahrabanecho pod zemou, v prvom rade doplatis dane. :-). je mi luto ze ste ma vsetci nepochopili, pretoze chcem tento svet zlepsit a ako som vysvetlil, ak nebudes ojebavat ostatnych ludi nemusis sa nicoho bat.
    publikované: 20.04.2005 16:42:22 | autor: Davidko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014